Dalekovod u Sloveniji potpisao ugovore vrijedne gotovo 450 milijuna kuna

19.06.2020.

Dalekovod je danas u Ljubljani potpisao ugovore za dva, međusobno povezana, projekta s kompanijom Eles d.o.o., slovenskim nacionalnim operatorom sustava za prijenos električne energije.
Opsegom radova veći projekt, Cirkovce – Pince, uključuje izgradnju ukupno 80 kilometara dugog, novog dvostrukog 400 kV dalekovoda i bit će završen tijekom 2022. godine, dok su radovi na rekonstrukciji i izgradnji 220 kV dalekovoda Cirkovce – Žerjavinec predviđeni za drugi dio 2020. godine. Po završetku, dionice će povezati mađarsku i slovensku prijenosnu mrežu na naponskom nivou od 400 kV i tako povećati kapacitete oba prijenosna sustava te osigurati preduvjete za buduće energetske projekte.
Novi ugovori nastavljaju prisutnost Dalekovod grupe na slovenskom tržištu, gdje su već u tijeku pripremni radovi na rekonstrukciji dvostrukog 400 kV dalekovoda Beričevo – Okroglo ukupne duljine trase 32,5 kilometra.
Projekte će izvesti konzorcij u kojem su, uz nositelja, tvrtku Dalekovod Ljubljana d.o.o. i tvrtke Elektrotehna Elex d.o.o. te C&G d.o.o. Ukupna vrijednost radova, na sva tri projekta, koji bi se trebali realizirati do 2022. godine je gotovo 450 milijuna kuna.
vrh stranice