Dvorana Krešimira Ćosića

Dvorana Krešimira Ćosića na ŠRC Višnjik je višenamjenska sportska dvorana u Zadru s kapacitetom 9 200 gledatelja. Ime je dobila po velikanu hrvatske i svjetske košarke Kreši Ćosiću. Dvoranu koristi KK Zadar.

Izgradnja je završena u svibnju 2008. godine, a prvi sportski nastup u njoj je imala hrvatska rukometna reprezentacija kao domaćin na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Pekingu 2008. Dvorana je korištena na Svjetskom prvenstvu u rukometu 2009. godine jer je Zadar određen kao jedan od gradova domaćina.

Dvorana je svečano proglašena Dvoranom Krešimira Ćosića prije početka utakmice NLB lige prvog kola između Zadra i Splita 3. listopada 2008. godine. Dva dana prije zadarski gradski vijećnici jednoglasnom su odlukom odlučili da se novoj košarkaškoj dvorani na Višnjiku da ime po Krešimiru Ćosiću. Prijašnji naziv za dvoranu je bilo Sportski Centar Višnjik.

Dalekovod d.d. je isporučio čeličnu konstrukciju za kupolu dvorane koja je u obliku prepoznatljive "paške čipke" što ju čini iznimno atraktivnom i prepoznatljivom.

Za ispravan prikaz ovog sadržaja potrebno je imati Flash player.
vrh stranice