Dalekovod uspješno završio izgradnju 2x110 kV dalekovoda Beričevo Trbovlje u Sloveniji

Svečano je otvoren dalekovod 2x110 kV Beričevo Trbovlje za investitora Elektro Slovenija d.o.o., operatora prijenosnog sustava Slovenije. Izvođač radova je bio konzorcij Elektro Servisi d.d. i Dalekovod d.d., a vrijednost ugovora je iznosila nešto više od 7 milijuna eura.
Izgradnjom ovog dalekovoda uspostavljena je nova veza između 110 kV Beričevo i i 110 kV trafostanice Litija odnosno pouzdana opskrba Litija i okolnih područja sa strujom te povezivanje s planiranom hidroelektranom na rijeci Savi. Svi testovi prije puštanja u pogon su napravljeni još 19.prosinca 2012.godine.

Izgradnjom ovog dalekovoda omogućen je najkraći mogući prijenos električne energije u posavskoj regiji te znatno niži energetski gubitci te je omogućena bolja kvaliteta i veća efikasnost transportnog sustava u Sloveniji.

„Za Dalekovod je završetak ovog posla od izuzetne važnosti, posebno jer smo unatoč zahtjevnoj trasi dalekovoda i uz korištenje helikoptera uspjeli završiti predmetni dalekovod pola godine prije roka što dokazuje da smo ozbiljan partner i da sve svoje obaveze izvršavamo na najbolji mogući način.“ - izjavio je predsjednik Uprave Dalekovoda Matjaž Gorjup.

Fotografije sa svečanog otvorenja možete preuzeti na sljedećem linku;
http://www.eles.si/otvoritev-bericevo---trbovlje.aspx
vrh stranice