Održano prvo ročište u postupku predstečajne nagodbe za Dalekovod d.d.

Jučer je održano ispitno ročište u postupku predstečajne nagodbe za određivanje tražbina vjerovnika za društvo Dalekovod d.d. prema Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.
Nakon jučerašnjeg ispitnog ročišta vjerovnike na idućem ročištu čeka rasprava o planu restrukturiranja koji je predložila Uprava Dalekovoda, a koje je zakazano za 19. veljače 2013.g.

„Ovo ročište je za Dalekovod iznimno važno kako bismo utvrdili sve tražbine naših vjerovnika, ali je pokazalo da unatoč problemima u kojima se Dalekovod našao naši vjerovnici vjeruju u našu budućnost. Dalekovod je međunarodno priznata firma koja veći dio svojih proizvoda i usluga izvozi izvan Hrvatske te je važan čimbenik gospodarskog oporavka što dokazuje i nedavno završeni projekt u Sloveniji, koji je unatoč svim poteškoćama u Dalekovodu dovršen pola godine prije predviđenog roka. Svi poslovi u inozemstvu i u Republici Hrvatskoj koji su do sada završeni ili su u tijeku dokazuju da Dalekovod ima snage prebroditi trenutnu situaciju“ - izjavio je Matjaž Gorjup, Predsjednik Uprave Dalekovod d.d.
vrh stranice