Dalekovod d.d. nudi ovjesnu opremu za OPGW koja jamči vrhunsku zaštitu OPGW užeta i optičkih vlakana u točki ovješenja. Posljedice vjetrom induciranoga gibanja na OPGW-u, poput eolskih vibracija, galopiranja i provjesa, također su minimizirane.

Zaključna stezaljka za OPGW dizajnirana je za uključenje OPGW-a, uz istodobno minimiziranje bilo kakvih naprezanja koja se mogu prenijeti na optička vlakna unutar užeta. Fitinzi se mogu osigurati prema predviđenom dizajnu OPGW-a.

Stockbridge vibracijski prigušivač instaliran je na OPGW pri nadzemnim dalekovodima kako bi kontrolirao vjetrom inducirane eolske vibracije. Snažne eolske vibracije mogu uzrokovati iznenadne rapidne prekide OPGW užeta, posebice pri stezaljkama, gdje su dinamička savijanja i naprezanja superponirana na statičke napetosti i naprezanja. Uporaba pravilno dizajniranog prigušivača krucijalna je za zaštitu OPGW-a i fitinga.

Dalekovod d.d. posjeduje tipsko odobrenje (broj 04/00105), Lloyd´s Register EMEA, London office, izdano 16.11.2004. za Prigušivač vibracija tipa Stockbridge, kataloški broj 66.17.90.6.
vrh stranice