Vjerovnici podržali Plan financijskog restrukturiranja

Na današnjem ročištu su vjerovnici društva Dalekovod d.d. većinom glasova prihvatili plan financijskog restrukturiranja.
Predloženim planom financijskog restrukturiranja osigurani su svi uvjeti za dugoročno i nesmetano poslovanje društva Dalekovod d.d.

"Nakon višemjesečnih pregovora s našim vjerovnicima, konačno je usuglašen Plan financijskog restrukturiranja. To samo dokazuje da je Dalekovod d.d. prepoznat kao važan čimbenik hrvatskog gospodarstva i važan izvoznik usluga i dobara te promicatelj Hrvatske izvan njenih granica. Mislimo da imamo ostvariv plan i da je on početak novog, uspješnog Dalekovoda. Ovom prilikom bih još jednom zahvalio svima, posebno našim vjerovnicima (bankama, dobavljačima) te zaposlenicima Dalekovoda na povjerenju i razumijevanju u proteklim, za nas, izazovnim mjesecima." - izjavio je predsjednik uprave Dalekovod d.d., g. Matjaž Gorjup.

Usuglašavanjem oko Plana financijskog restrukturiranja, stvoreni su preduvjeti za zaključenje nagodbe vjerovnika prema zakonom predviđenoj proceduri i vremenskom okviru.

Služba za odnose s javnošću
Dalekovod d.d.
vrh stranice