Prvi veći posao na domaćem tržištu u 2012.

Dalekovod potpisao ugovor za radove na napajanju, instalacijama, opremanju i izgradnji objekata na spojnoj cesti Zagvozd – Baška Voda s tunelom Sveti Ilija - Biokovo
Dalekovod d.d. je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, kao izvođač s Hrvatske autoceste d.o.o. kao naručiteljem, sklopio ugovor vrijedan 205.551.985,51 kn (s PDV-om). Riječ je o radovima na opremanju spojne ceste Zagvozd - Baška Voda s tunelom Sveti Ilija - Biokovo koji bi trebali započeti 15. siječnja 2012. i biti dovršeni u roku 5 mjeseci.

U ovom projektu izvesti će se radovi na elektroenergetskom napajanju, cestovnoj rasvjeti, telekomunikacijama, prometnoj signalizaciji i opremi te opskrbi vodom na pristupnim cestama sjevernog i južnog portala tunela Sveti Ilija, kao i radovi na instalacijama samog tunela.

Tunel će se sastojati od glavne tunelske cijevi duljine 4.249 m kroz koju će ići dvosmjeran promet i servisne (evakuacijske) cijevi duljine 4.255 m. U tunelu će biti ugrađeni sustavi rasvjete, ventilacije, rezervnog napajanja, SOS, radiodifuzije i ozvučenja, prometnih informacija, daljinskog upravljanja i nadzora, video nadzora i kontrole prometa, vatrodojave i vatrozaštite, te hidrantske mreže. U sklopu projekta izgraditi će se i centar za održavanje i kontrolu prometa (COKP) Sveti Ilija koji će biti smješten na sjevernom portalu tunela, te zgrada vatrogasne postrojbe na južnom portalu istog tunela.

Projekt je od iznimne važnosti za kvalitetno povezivanje Dalmatinskog zaleđa s gradom Makarskom te južnom Dalmacijom.
vrh stranice