Potpisan ugovor za isporuku ovjesne opreme u Norveškoj

Nakon međunarodnog tendera i provedene pretkvalifikacije, u jakoj konkurenciji renomiranih svjetskih dobavljača ovjesne opreme, Dalekovod d.d. je potpisao okvirni ugovor s norveškim Statnettom( tvrtka za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima)...
Radi se o isporuci 60% ukupne količine ovjesne opreme za dalekovode naponske nazivne razine 420 i 132 kV, koju će Statnett koristiti u naredne tri godine na izgradnji i obnovi, s mogućnošću automatskog produljenja na slijedeće razdoblje.

Dalekovod d.d. već duže vrijeme isporučuje opremu na ovo tržište te je prepoznat kao iznimno pouzdan i kvalitetan partner. Zbog izrazito teških klimatskih uvjeta potreban je poseban dizajn i kvaliteta ugrađene opreme te je nužno proći pretkvalifikacijske postupke, udovoljiti standardima kvalitete sigurnosti i ekologije i kontinuirano provoditi testiranja.

Ujedno, Norveška posvećuje iznimnu pažnju ekološkim standardima i zaštiti okoliša, tako da će dio opreme biti posebno zaštićen u skladu s ekološki prihvatljivim normama, a u cilju što manjeg narušavanja okoliša.
vrh stranice