Dalekovod uspio otvoriti tržište Poljske

Dalekovod d.d. Zagreb već duži niz godina pokušava otvoriti vrlo veliko, ali i zahtjevno tržište Poljske. U tu svrhu 2004.g. osnovana je tvrtka Dalekovod Polska d.d. u Varšavi.
S obzirom na jaku konkurenciju domaćih tvrtki u Poljskoj, Dalekovodu je bilo prilično teško izgraditi svoju poziciju na tom tržištu. Ipak, nakon upornog i marljivog rada, istraživanja zakona, propisa i analize tržišta počeli smo dobivati prve rezultate.

Uz nekoliko manjih ugovora koje smo dobili prošlih godina, u 2012.g. smo u okviru konzorcija s tvrtkom WZRT Sp. zo.o. dobili nekoliko nama vrlo značajnih ugovora. Ugovori se odnose na modernizaciju dalekovodske mreže (110 kV dalekovoda, transformatorskih stanica,ugradnje OPGW-a). Radi se o ugovorima manjih vrijednosti (četiri ugovora ukupne vrijednosti cca 18 mil.eura), ali su značajni iz razloga stvaranja brenda tvrtke i ulaska na vrlo zatvoreno tržište Poljske.

Osim konzorcija sa tvrtkom WZRT Sp. surađujemo i s Grupom ZUE SA te zajednički sudjelujemo na nekoliko novih natječaja. Suradnja sa pomenutom tvrtkom ima puno potencijala i to na većim natječajima, posebice na 400 kV dalekovodima. Uzimajući u obzir činjenicu da u Poljskoj najavljen veći ciklus investicija u dalekovodsku mrežu, cilj Dalekovoda d.d., odnosno tvrtke Dalekovod Polska d.d. kao tvrtke kćeri,je proširenje suradnje na tržištu Poljske sa lokalnim partnerima kao potporom te jača prisutnost na velikom tržištu Poljske.

Dalekovod d.d.
vrh stranice